sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Minun maailmani on musiikki
 Junassa kohti Vaasaa kuuntelen kiskojen kolinaa ja kirskuntaa ja lumituiskujen henkäyksiä junan kylkeä vasten. Kolina on rytmikästä ja kirskunta toistelee samoja säveliä. Junan ilmastointi ja ihmisten puheet seilaavat eri sävelillä.

Mieleeni tulee eräs elämäni hyvin tärkeä henkilö, joka laulaa mikroaaltouunin kanssa duettoja. Mikro humisee tiettyä ääntä, jonka päälle on helppo laulaa harmonioita ja improvisoida melodioita. Hullua, mutta hauskaa puuhaa. Musiikkia löytyy niin kodinkoneiden äänistä kuin kodin eri käyttötavaroistakin. Pienenä rummutin kattiloita, soitin kampaa ja näppäilin munanleikkurin kieliä. Keksin soittimia kaikesta mahdollisesta.

Kaikki tämä vain todistaa, että musiikkia on kaikkialla. Musiikki on melodioita ja rytmejä, eikä se jätä meitä rauhaan missään. Musiikkia soi radiossa, television mainoksissa, kauppakeskuksissa, kirkoissa, elokuvissa, hississä ja koulujen musiikintunneilla. Hiljaisuudessakin voi kuulla musiikkia, jos mielikuvitus ja kärsivällisyys vain riittää. 


Jos tarkastelen omaa musiikkitaustaani, siihen on kuulunut kuorolaulua, pianonsoittoa, koulun musiikintunteja ja yksityisiä laulutunteja. Lisäksi olen yrittänyt huonolla menestyksellä leikkiä säveltäjää. Pienenä olen paukutellut kattiloita ja keksinyt omia lauluja. Yläasteella rohkaistuin taltioimaan näitä itse tekemiäni biisejä kännykälle omaksi ilokseni.

Vaikka en mikään musikaalinen nero olekaan, olen aina nauttinut musiikin kuuntelemisesta ja tekemisestä.

Se on osa minua. Minä en olisi ilman musiikkia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ethän kommentoi mitään sopimattomuuksia :)!