perjantai 26. syyskuuta 2014

Uusi lukuvuosi ja uudet kujeet

Hei vain kaikille! Vihdoin ja viimein pääsen kirjottelemaan mun kuulumisia, ja mun kuoroelämäkuulumisia. Muutin tässä syksyllä Kuopioon opiskelemaan, mutta laulan edelleen Oulaisten Nuorisokuorossa. Miksipä sitä pois lähtemään mahtavasta kuorosta? Vaikka en pääse käymään joka viikko harjoituksissa, olen hengessä mukana, samoin pidemmillä harjoitusleireillä ja esityksissä. 

Nyt on kuitenkin uusi kuorovuosi alkanut. Minusta tosin tuntuu ettei se ainakaan minun osalta
 loppunutkaan, sillä matkasimme
kuoron kanssa Italiaan Alta-Pusterian kuorofestivaaleille kesäkuussa juhannuksen aikaan.  Harvemminhan sitä oli vuori takapihalla, mutta sellainen sieltä näkyi, kun kurkisti hotellin ikkunasta ulos. Pääsimme myös käymään hyvin korkealla, sillä yksi esitys oli noin 2200 metrin korkeudessa ylhäällä vuorella, ja voin sanoa että maisemat oli mahtavat.


Kuvassa laulamme ulkoilmakonsertissa. Esitys meni hyvin, vaikka sade meinasi yllättää.Kuoroja jotka oli siellä meidän kanssamme, oli monesta eri maasta, joista yllätys oli esimerkiksi Israel, USA ja Etelä-Korea.  Kuoroja oli myös monenlaisia, enimmäkseen kuitenkin aikuisikäisten kamarikuoroja, mutta oli siellä muutama mieskuoro ja naiskuorokin. Muita nuorisokuoroja ei ollut yhtä aikaa meidän kanssamme, mikä oli sinänsä vähän harmi, mutta ei se loppujen lopuksi edes vaikuttanut juuri mihinkään. Meitä oli laulamassa 62 kuoroa, mikä oli huikea näky, varsinkin paraatin aikana. 

Välillä tuntui kuin olisimme olleet eläintarhassa, sillä kun koko kuoro puki kansallispuvut päälle ja lähdimme esiintymään, niin paljon tuli kysymyksiä siitä, että mistä me ollaan kotoisin, mistä meidän puvut ovat jne. Herätimme huomiota kauniilla kansallispuvuillamme, ja oli kyllä mukava kertoa mitä ne meidän puvutkin ovat. Esityksiä meillä oli lähes joka päivä, joskus oli useampikin esitys yhtenä päivänä. Voin suoraan sanoa että kaikki esitykset menivät hyvin, ainakin paljon kiitosta saatiin. Esiinnyimme muun muassa avajaiskonsertissa ja saimme kunnian esiintyä päätöskonsertissa kahden muun kuoron kanssa.

Uusi kuorovuotemme starttasi virallisesti meillä käyntiin Raudaskylällä, jossa vietimme perinteistä neljän päivän kuoroleiriä. Sen aikana katsoimme ensi syksyn toimintaa ja harjoittelimme uutta ohjelmistoa. Samalla myös uudet kuorolaiset tutustuivat vanhempiin, ja tarkistettiin äänenjako. Meillä on nyt tässä syksyn aikana tiedossa kolmen kuoron konsertti, koululaiskonsertteja, Oulaisten Musiikkiviikot ja perinteisiä joulukonsertteja unohtamatta. Tänä viikonloppuna esiinnymme Kärsämäellä ja Pyhännällä yhdessä Haapaveden Kamariorkesterin ja Tanssiteatteri Tilleri Tallerin kanssa.  Tekemistä siis riittää, mutta hauskaa tulee olemaan. 

Laulun iloa kaikille!

Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ethän kommentoi mitään sopimattomuuksia :)!